przepis-4
297649087_1107781033485638_5599067556565556512_n

O AUTORZE:

Cześć! Jestem Aneta Lizogub i dietetyką, a dokładnie dietą ketogeniczną zajmuję się już od wielu lat. To moja pasja i jednocześnie pomysł na życie. Przygotowuję gotowe jadłospisy, pomagam skutecznie chudnąć i opowiadam, na czym tak właściwie polega dieta ketogeniczna. Chętnie dzielę się swoją wiedzą, aby pomóc innym wprowadzić w życie model żywienia w ramach diety keto. Dieta niskowęglowodanowa pomogła mi odzyskać zdrowie i całkowicie odmienić swoje życie. W praktyce działam jako dietetyk, a od kilku lat stosuję ketogeniczny model żywienia. Stawiam na proste rozwiązania i ciągłe szkolenia – dla mnie dieta keto nie ma żadnych tajemnic!

Sałatka z serem camembert

Fantastyczna sałatka kryjąca w sobie wiele przeplatających się smaków. To jedna z propozycji, która znajduje się w moim e-booku, gdzie znajdziesz 25 różnych sałatek, które wykonasz w zaledwie kilka minut.

Kiedyś patrzyłam krzywo na kiełbasę od pierwszego kęsa… przepadłam, a ląduje u mnie właśnie w sałatkach, gdzie może przenikać się z innymi smakami, połączenie jej z serem camembert dopełnia ją idealnie. Dressing musztardowy sprawdza się w wielu innych kompozycjach i chętnie z niego korzystam. To jedna z tych sałatek, do których wracam z ogromną przyjemnością.

Czas wykonania: 10 minut

Ilość: 2 porcje

Wartości odżywcze w 1 porcji: Białko: 25 g | Tłuszcze: 58 g | W. netto: 5 g | 659 kcal

SKŁADNIKI

  • 100 g kiełbasa fuet
  • 120 g camembert
  • mix młodych liści
  • 2 łyżki pestek granatu
  • 30 g orzechy pekan
  • 60 g borówki

Dressing

  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka erytrytolu
  • 2 łyżki oliwy
  • 40 ml wody

WYKONANIE

  1. Pokrój ser i kiełbasę fuet, połóż na liściach sałaty.
  2. Dodaj pozostałe składniki.
  3. Włóż składniki dressingu do małego słoiczka i potrząsaj energicznie do ich połączenia, polej sałatkę.