Fantastyczna sałatka kryjąca w sobie wiele przeplatających się smaków. To jedna z propozycji, która znajduje się w moim e-booku, gdzie znajdziesz 25 różnych sałatek, które wykonasz w zaledwie kilka minut.
Kiedyś patrzyłam krzywo na kiełbasę od pierwszego kęsa… przepadłam, a ląduje u mnie właśnie w sałatkach, gdzie może przenikać się z innymi smakami, połączenie jej z serem camembert dopełnia ją idealnie. Dressing musztardowy sprawdza się w wielu innych kompozycjach i chętnie z niego korzystam. To jedna z tych sałatek, do których wracam z ogromną przyjemnością.
Czas wykonania: 10 minut
Ilość: 2 porcje
Wartości odżywcze w 1 porcji: Białko: 25 g | Tłuszcze: 58 g | W. netto: 5 g | 659 kcal
SKŁADNIKI
- 100 g kiełbasa fuet
- 120 g camembert
- mix młodych liści
- 2 łyżki pestek granatu
- 30 g orzechy pekan
- 60 g borówki
Dressing
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka erytrytolu
- 2 łyżki oliwy
- 40 ml wody
WYKONANIE
- Pokrój ser i kiełbasę fuet, połóż na liściach sałaty.
- Dodaj pozostałe składniki.
- Włóż składniki dressingu do małego słoiczka i potrząsaj energicznie do ich połączenia, polej sałatkę.