Jeśli uważasz, że śniadanie białkowo tłuszczowe oznacza brak warzyw (czyli węglowodanów) to nic bardziej mylnego! Na diecie ketogenicznej warzywa powinny być nieodłączną częścią każdego posiłku, pamiętaj, że dostarczają nam cennych witamin i minerałów oraz błonnika.
Ta propozycja śniadaniowa ma zaledwie 6 g węglowodanów netto i 508 kcal. Świetnie sprawdzi się, jeśli jesteś na redukcji i ograniczasz ilość kalorii, a jednocześnie zależy Ci na sytości. To jedno z ulubionych dań moich Podopiecznych, mam nadzieję, że trafi i w Twój gust.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 2 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję: Białko: 29 g | Tłuszcze: 37 g | W. netto: 6 g | 508 kcal
SKŁADNIKI
- 6 szt. pieczarki
- ¼ cebuli
- 90 g papryka
- 100 g brokuł
- 4 szt. jajek
- 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
- 1 szt. mozzarella
- ½ łyżeczki oregano
- 4 łyżki oliwy
WYKONANIE
- Warzywa drobno posiekaj, podsmażyć na oliwie kilka minut aż stracą surowość.
- Dodaj przyprawy, pieprz i sól- wymieszaj.
- Zalej roztrzepanym jajkiem i połóż pokrojoną w plastry mozzarellę, niech się rozpuści.