Warzywa pod pierzynką mozzarelli
297649087_1107781033485638_5599067556565556512_n

O AUTORZE:

Cześć! Jestem Aneta Lizogub i dietetyką, a dokładnie dietą ketogeniczną zajmuję się już od wielu lat. To moja pasja i jednocześnie pomysł na życie. Przygotowuję gotowe jadłospisy, pomagam skutecznie chudnąć i opowiadam, na czym tak właściwie polega dieta ketogeniczna. Chętnie dzielę się swoją wiedzą, aby pomóc innym wprowadzić w życie model żywienia w ramach diety keto. Dieta niskowęglowodanowa pomogła mi odzyskać zdrowie i całkowicie odmienić swoje życie. W praktyce działam jako dietetyk, a od kilku lat stosuję ketogeniczny model żywienia. Stawiam na proste rozwiązania i ciągłe szkolenia – dla mnie dieta keto nie ma żadnych tajemnic!

Warzywa pod pierzynką mozzarelli

Jeśli uważasz, że śniadanie białkowo tłuszczowe oznacza brak warzyw (czyli węglowodanów) to nic bardziej mylnego! Na diecie ketogenicznej warzywa powinny być nieodłączną częścią każdego posiłku, pamiętaj, że dostarczają nam cennych witamin i minerałów oraz błonnika.

Ta propozycja śniadaniowa ma zaledwie 6 g węglowodanów netto i 508 kcal. Świetnie sprawdzi się, jeśli jesteś na redukcji i ograniczasz ilość kalorii, a jednocześnie zależy Ci na sytości. To jedno z ulubionych dań moich Podopiecznych, mam nadzieję, że trafi i w Twój gust.

Czas przygotowania: 15 minut

Ilość: 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję: Białko: 29 g | Tłuszcze: 37 g | W. netto: 6 g | 508 kcal

SKŁADNIKI

  • 6 szt. pieczarki
  • ¼ cebuli
  • 90 g papryka
  • 100 g brokuł
  • 4 szt. jajek
  • 2 łyżeczki koncentrat pomidorowy
  • 1 szt. mozzarella
  • ½ łyżeczki oregano
  • 4 łyżki oliwy

WYKONANIE

  1. Warzywa drobno posiekaj, podsmażyć na oliwie kilka minut aż stracą surowość.
  2. Dodaj przyprawy, pieprz i sól- wymieszaj.
  3. Zalej roztrzepanym jajkiem i połóż pokrojoną w plastry mozzarellę, niech się rozpuści.