przepis-7
297649087_1107781033485638_5599067556565556512_n

O AUTORZE:

Cześć! Jestem Aneta Lizogub i dietetyką, a dokładnie dietą ketogeniczną zajmuję się już od wielu lat. To moja pasja i jednocześnie pomysł na życie. Przygotowuję gotowe jadłospisy, pomagam skutecznie chudnąć i opowiadam, na czym tak właściwie polega dieta ketogeniczna. Chętnie dzielę się swoją wiedzą, aby pomóc innym wprowadzić w życie model żywienia w ramach diety keto. Dieta niskowęglowodanowa pomogła mi odzyskać zdrowie i całkowicie odmienić swoje życie. W praktyce działam jako dietetyk, a od kilku lat stosuję ketogeniczny model żywienia. Stawiam na proste rozwiązania i ciągłe szkolenia – dla mnie dieta keto nie ma żadnych tajemnic!

Wołowina po azjatycku

Jak jeść na redukcji? Do syta! Wiem, że redukcja kojarzy się z restrykcją kaloryczną- fakt deficyt jest niezbędny do utraty tkanki tłuszczowej. Odchudzanie będzie skuteczne, jeśli będzie długoterminowe, a to możemy osiągnąć tylko dzięki sytym posiłkom.

Jeśli będziemy ciągle głodni i jedli małe porcje, raptem po kilku dniach rzucimy się na jedzenie to zamknięte koło. Pewnie masz do zrzucenia 10-15kg a może więcej? To się nie stanie w kilka dni, temat trzeba rozłożyć na tygodnie i miesiące.

Spraw, aby Twoje posiłki były pełne warzyw, które zawierają błonnik oraz sporą zawartość białka. Oba te czynniki przyczynią się do uczucia sytości i pozwolą Ci w długoterminowym stosowaniu diety pomimo deficytu kalorycznego.

Czas przygotowania: 20 minut

Ilość: 2 porcje

Wartości odżywcze na 1 porcję: Białko: 29 g | Tłuszcze: 25 g | W. netto: 6 g | 375 kcal

SKŁADNIKI

  • 250 g wołowiny
  • 3 cm startego imbiru
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka erytrytolu w pudrze
  • 1 łyżeczka sosu sirracha
  • 100 g brokuł
  • 60 g pora
  • 70 g papryka
  • 100 g pieczarki
  • 70 g marchewki

WYKONANIE

  1. Pokrój wołowinę w cienkie plasterki, wymieszaj z resztą przypraw i usmaż krótko aż straci surowość.
  2. Posiekaj brokuł, pokrój resztę warzyw na cienkie paski.
  3. Wrzuć do mięsa i podsmaż 2-3 minuty.
  4. Wlej 4 łyżki wody i duś pod przykryciem kolejne 2-3 minuty.