Jak jeść na redukcji? Do syta! Wiem, że redukcja kojarzy się z restrykcją kaloryczną- fakt deficyt jest niezbędny do utraty tkanki tłuszczowej. Odchudzanie będzie skuteczne, jeśli będzie długoterminowe, a to możemy osiągnąć tylko dzięki sytym posiłkom.
Jeśli będziemy ciągle głodni i jedli małe porcje, raptem po kilku dniach rzucimy się na jedzenie to zamknięte koło. Pewnie masz do zrzucenia 10-15kg a może więcej? To się nie stanie w kilka dni, temat trzeba rozłożyć na tygodnie i miesiące.
Spraw, aby Twoje posiłki były pełne warzyw, które zawierają błonnik oraz sporą zawartość białka. Oba te czynniki przyczynią się do uczucia sytości i pozwolą Ci w długoterminowym stosowaniu diety pomimo deficytu kalorycznego.
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość: 2 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję: Białko: 29 g | Tłuszcze: 25 g | W. netto: 6 g | 375 kcal
SKŁADNIKI
- 250 g wołowiny
- 3 cm startego imbiru
- 4 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu ryżowego
- 1 łyżeczka erytrytolu w pudrze
- 1 łyżeczka sosu sirracha
- 100 g brokuł
- 60 g pora
- 70 g papryka
- 100 g pieczarki
- 70 g marchewki
WYKONANIE
- Pokrój wołowinę w cienkie plasterki, wymieszaj z resztą przypraw i usmaż krótko aż straci surowość.
- Posiekaj brokuł, pokrój resztę warzyw na cienkie paski.
- Wrzuć do mięsa i podsmaż 2-3 minuty.
- Wlej 4 łyżki wody i duś pod przykryciem kolejne 2-3 minuty.